PASKAITOS IR EDUKACINIAI UŽSIĖMIMAI, SKIRTI STALO IR SVETINGUMO KULTŪRAI BEI ETIKETUI
Paskaitos metu bus aptarta XIX a. valgomojo kultūros modernėjimo raida, kaip veikiant Prancūzijos revoliucijai, apšvietos idėjoms ir pramonės revoliucijai susiformavo tokia valgomojo kultūra, kurią jau atpažįstame ir šiandien.
Taip pat sužinosime dvarų vaistinėlės atsiradimo ir paplitimo priežastis, patalpos paskirtį, būdingą vietą namo planavimo struktūroje, jos ryšius su kitomis patalpomis, interjero įranga, taip pat koks buvo jos vaidmuo dvaro kasdienybės kultūroje.
Paskaitos metu kartu vyks ir degustacija. Degustacijai parenkami tokie gėrimai ir delikatesai, kurie buvo laikomi Lietuvos dvarų vaistinėlėse.
Paskaitas skaitys: MARIUS DARAŠKEVIČIUS – humanitarinių mokslų srities menotyros krypties doktorantas (Lietuvos kultūros tyrimų instituto ir Vilniaus dailės akademijos jungtinė doktorantūra). Tyrinėja XVIII a. pabaigos – XX a. pradžios Lietuvos dvarų sodybų architektūrą, interjerą, taikomąją ir dekoratyvinę dailę, bajorų valgomojo kultūrą.